Tur til Fagervannet på Raje

Denne helgen tok jeg og minstejenta Emma en liten spontantur fra lørdag til søndag. Tor-Erik dukket også opp etterhvert. Det ble en trivelig tur til Fagervannet på Raje, trass litt regn og mye knott. 

Det er ikke helt tilfeldig at jeg valgte Fagervannet. Etter to besøk hit i vinter kunne jeg tenke meg å sjekke ut hvordan det sto til sommerstid. Det virker til å være svært lite besøkt på sommeren og det er såvidt synlig sti innover fra parkeringen ved Ravalsjø. Egentlig litt rart med tanke på at det ikke er mer enn en kilometer å gå. Perfekt distanse for korte turer med små barn på tur! Det var minst like trivelig å komme tilbake som jeg hadde sett for meg. Forholdsvis åpent og fint rundt østsiden av vannet, med glissen furuskog og flere fine teltplasser.

Vi lar oss ikke plage av knotten

I det jeg og Emma ankommer vannet er det forholdsvis vindstille og knotten møter oss i horder. Vi må på med jakker og myggnett for å klare å oppholde oss i ro. Vi spiser noen kjeks og litt godis før vi begynner å sette opp teltet.
Teltet kommer raskt opp og jeg har ikke mer enn laget litt mat til Emma før Tor-Erik kommer tuslende. Alltid hyggelig med selskap fra turkompisen.
Jeg og Emma prøver noen kast med fiskestanga og får på en liten ørret på første kastet. Det blir med den ene, men det gjør egentlig ikke så mye. Emma er fornøyd med å ha fått fisk.

Fornøyd fisker!

Vi prater og koser oss utover ettermiddagen og i halv åtte tiden vil Emma legge seg i teltet. Vi leser en bok og synger et par sanger og hun sovner med engang. Noe skal man vel ha igjen for å ta med barna på tur fra de er små. Jeg og Tor-Erik rigger opp tarpen for å gjøre oss klare for regnværet som er meldt utover kvelden og natta.

Den siste tids tørke er heldigvis forbi. Det er faktisk skikkelig fuktig i bakken og det er bare frodig vegetasjon her nede ved vannet. Vi konkluderer derfor med at det er forsvarlig å fyre opp et lite bål. Bålplass anlegges mot vannet, akkurat utenfor tarpen. Det er tydelig at plassen er noe mer brukt vinterstid da vi finner bålrester både her og der, ikke særlig logisk plassert. Det tyder på at det stort sett er fyrt på snø. Fordelen er at det ligger igjen en del ved og vi trenger faktisk ikke gå mer enn fem meter fra leirplassen før vi har samlet nok ved til kveldens bål.
Bålet fyres og knotten forsvinner. Livet er herlig! Utover kvelden begynner det å regne og vi er glade for tarpen og varmende bål. I ny og ne tar vi noen  kast med stanga, uten resultat. Rundt midnatt finner jeg det passende å ta kvelden. Tor-Erik prøver seg ennå en stund med fiskestanga uten resultat. Det er bra med røye i vannet, men det er tydelig at den er mer aktiv vinterstid. Vi må antagelig lenger ut og dypere enn vi rekker med haspelstanga fra land.

Fin kveld under tarpen

Søndag morgen regner det ganske jevnt så jeg og Emma koser oss lenge  i teltet. Tor-Erik er oppe lenge før oss og fyrer bålet. Vi får etterhvert kommet oss ut av teltet når regnet tar en pause. Det blir tid til litt kaffe og frokost før vi må ta den sure oppgaven det er å rigge ned leir i regnvær. Men, litt flaks skal man ha. I det vi tar ned tarpen og er klare til å gå roer nedbøren seg og vi får en forholdsvis tørr tur tilbake til bilen.

Det ble et fint lite døgn ved Fagervannet. Her trives vi og skal helt klart tilbake med lavvo, ovn og pilkestikker når isen forhåpentligvis legger seg før jul.

Jeg har den siste tiden fått interesse for å filme på tur og har ambisjoner om å lage korte turfilmer fremover. Dessverre ble det ikke tid eller vær til så mange klipp denne gangen, men jeg har satt sammen en liten snutt.
Ta gjerne en kikk på den under og gi meg tilbakemelding på hva du syntes. Ikke det helt store enda, men med litt trening utover sommeren håper jeg å kunne lage filmer som viser mer av hva vi driver med på tur 🙂

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.