Telttur på Skrim med Tor-Erik og barna

Lørdag morgen var Maren våken 0630. Klar for telttur! Vi drøyet en time til, men før 0900 var i bilen på vei til Svarstad for å plukke opp Tor-Erik og Henrik.  Værmeldingen var positiv, det var meldt litt vind, men stort sett sol hele lørdagen. Vel fremme ved parkeringen på Omholt var det bare vinden som stemte. Det regnet lett og blåste ganske friskt. Vi brydde oss ikke særlig med det og tok sekkene på ryggen. Alle var ved godt mot. Nå var vi klare for en rolig dag med bålkos og godis.

Når vi nærmer oss Fjellsetertjernet tar vi av fra tråkket sti og tar oss rundt vannet til sørsiden. Her har vi ikke vært før, så vi hadde lyst til å teste. Det viser seg at det er en veldig fin plass på odden og vi finner greit plass til våre to telt. Det er imidlertid surt vær og det frister ikke særlig å sitte ute. Vi setter derfor opp telt, pakker ut og får i oss en liten matbit. Vi tar etterhvert en samling i teltet vårt og her blir vi igrunn sittende utover ettermiddagen. Det kommer stadig små regnskurer og blåser friskt. Ingen grunn til å true ute. Med litt lunk på brenneren, kaffe og godis til barna er teltlivet helt ålreit.

Blåser friskt
Blåser friskt

Litt utpå ettermiddagen finner vi imidlertid ut at vi må få ut fiskestengene og se om ikke vi får fyrt et lite bål. Det blir til at vi setter ut fiskestengene med mark og rømmer tilbake til teltet. Etter et par timer sjekker Maren fiskestanga og jammen er det god motstand i andre enden. Opp på land haler vi en flott, feit kubbe av en ørret. Garantert over halvkiloen. Vi sløyer den og gjør den klar til å bli med hjem. Vi mangler nemlig ikke mat. I tillegg til at jeg og Maren har med mer enn nok disker Tor-Erik opp med hjemmelaget pytt i panne til hele gjengen. Helt supert!
Teltdetalj
Vi tilbringer resten av kvelden i teltet. Jeg og Tor-Erik legger store turplaner for vinteren, mens barna leker i innerteltet. Plutselig er klokka 22 og vi går hvert til vårt for å sove.
Natten forløper greit, men Maren våkner et par ganger av at det blåser kraftig. Det er tar nok litt tid før hun er tilvent alle lyder som dukker opp.

En liten video av snøværet:

Søndag morgen våkner vi rundt halv ni av at Tor-Erik og Henrik kommer inn i forteltet. Tor-Erik fyrer opp brenneren og lager kakao og kaffe. Luksus! Det går ikke så mange minuttene før vi oppdager at det snør. Jammen snør det 9. Oktober. Det har blåst hele natta og det blåser fortsatt friskt med full snøføyke. Vi tar det derfor med ro i teltet. Spiser, drikker kaffe og koser oss før vi begynner å pakke sammen sakene i 11 tida.
Turen tilbake til bilen blir en sur affære for de minste. Det klages på kalde bein og hender, men alt er glemt når vi ser bilen. Ørreten smakte forøvrig utmerket til kveldsmat.

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.