Tur til Fjellsetertjernet på Skrim

Lørdag 27. Juni reiste jeg og Tor-Erik til Skrim for en liten kosetur med barna. Været var godt og vi hadde planlagt å komme oss til Fjellsetertjernet, ca. 3 kilometer fra parkeringa på Omholt.

I 12-tida, lørdag 27. Juni tok jeg med meg Maren og tok en kosetur på Skrim sammen med Tor-Erik og gutta hans. Jeg hadde på forhånd kikket litt på kartet og funnet ut av Fjellsetertjernet burde være passende mål som også treåringen kunne få til uten å gå lei. Ingen av oss har vært ved vannet før, men i tillegg til passe avstand ser det passe stort ut og det ser ut til å være mulighet for en fin leirplass på en liten odde.

Vi satte i gang i rolig tempo fra parkeringen på Omholt. Etter cirka en kilometer dukket Omholtsetra opp som den skulle og vi tok et lite sjokoladestopp for å holde humøret på topp. I bakken etter Omholtsetra bommet vi nok litt og gikk til venstre i stedet for rett frem. Jeg kikket ikke så nøye på kartet og etterhvert dukket Darrebu opp. Tenkte som så at det virket fornuftig, men skjønte etterhvert at vi hadde gått en unødvendig sløyfe. Ikke akkurat det smarteste med små barneføtter som går fort lei av å gå. Ingenting å gjøre med nå og vi trasket videre, kjørte på med sjokolade og alt gikk ganske greit. Etter et par kilometer til tok vi et stopp med vann og godsaker og de siste hundremeterne til vannet gikk fint. Skal si det var fint der! Perfekte campmuligheter på en odde som gradvis snodde seg ut i vannet. Flate fine partier og en perfekt bålplass! Fine plasser for fiske, der gutta enkelt kunne kaste uten å fiske for mye trær.

Vel fremme var det vanlig rutine med å få opp teltene og gutta til Tor-Erik tok noen kast med fiskestengene. Deretter fulgte litt mat på primusen. Jeg og Maren testet hengekøya. Kvelden kom, Maren ble trøtt og ville etterhvert legge seg i teltet. Det ble stille med en gang. Maren er utrolig glad i å sove i telt og ligge i soveposen sin. Har vært bevisst på å ta henne med ut på korte turer i teltet fra hun var veldig liten. Vi har flere netter i telt utenfor hyttedøra og det har gjort at hun forbinder det med noe positivt og trygt.

Jeg og Tor-Erik fyrte opp et lite bål og tok en halvliter. Livet var enkelt! Etterhvert prøvde vi noen flere kast med fiskestanga begge to, men ingen reaksjon. Det hadde etterhvert blitt ganske mange kast, men fortsatt ikke tegn til liv. I ellevetida var jeg forsynt og tok kvelden. Sovnet raskt og godt.

Morgenen etter våkner jeg og Maren i åttetida og Tor-Erik er i gang allerede. Han har prøvd noen kast med fiskestanga igjen, uten resultat. Været fra i går har slått om og det er ekstremt tåka. Sikten er dårlig, men det gir et spesielt lys og rolig stemning. Vi står opp og spiser litt polarbrød med skinkeost og jeg tar et egg og noe baconskiver. Kaffen smaker godt.

Vi pakker etterhvert sakte men sikkert sammen og begynner å rusle tilbake mot parkeringa på Omholt. Tålmodigheten til Maren er litt dårligere i dag og det blir noen strekker med henne på skuldrene i tillegg til litt for tung sekk fra før av. Vi klarer igjen å gå feil i et stikryss og havner mot Darrebu.. Ved Grønvannet tar vi beslutning om å gå grusveien tilbake til parkeringa. Like greit med 15 kilo på skuldrene som presser ned sekken på minst 25 kilo!

Takk for en fin tur!

Bilder fra turen:

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.