Test av Inreach SE Satellittkommunikasjon

Jeg ferdes en del i områder uten vanlig  mobildekning og har mange ganger tenkt at det kunne vært kjekt å ha mulighet til å gi korte beskjeder om at «alt er OK» til de hjemme, i tillegg til den åpenbare sikkerhetsfordelen det er å kunne melde ifra om noe skulle skje. Har flere ganger lest om SPOT, men kan ikke si at den har tiltalt meg spesielt og ser også mange som opplever den som ustabil.

Det var derfor meget interessant når Delorme kom med sin Inreach SE som har akkurat de mulighetene jeg mener en slik enhet bør ha. Med denne får du blant annet følgende:
– Tracking – enheten sender posisjon etter oppsatt intervall. Gjør at de hjemme kan se hvor du befinner deg.
– Sending og mottak av tekstmeldinger. Du kan programmere faste tekster eller skrive selv.
– Bluetooth-integrasjon mot app på smartelefon. Gjør det enklere å lese og skrive meldinger
– SOS-knapp. Sender SOS til sentral i USA som kontakter dine «pårørende» og eventuelt hovedredningsentralen.
– Fornuftig prisede abbonement der du kan starte og stoppe abbonementet etter behov.

Du kan også oppdatere sosiale medier. Dette er en funksjon jeg ikke har benyttet meg av, men ser absolutt poenget om man er på en lengre ekspedisjon hvor flere har interesse av å følge.

Jeg har nå brukt enheten på ganske mange turer, heldigvis har jeg ikke hatt behovet for å bruke SOS-funksjonen så den kan jeg ikke si noe om, men ellers fungerer enheten meget bra! Batteritiden er veldig bra og varer fint en liten uke om man bruker den «normalt» lite (Uten tracking på hele tiden). Ellers er påliteligheten på meldinger meget bra. De kommer alltid frem er min erfaring. Noen ganger tar det nok litt tid, men det er fullt ut akseptabelt. Jeg har primært sendt en «Alt er bra» melding og fått svar i tillegg til å be om oppdatert værvarsel. Delorme bruker Iridium satellittene som visstnok skal dekke bedre en nettverket SPOT bruker.

Trackingen har jeg ikke benyttet enda, men meldingene som sendes inneholder en link til kart med hvor jeg befinner meg. Enheten er testet i variert terreng. Både tett skog, inne i daler og på høyfjellet uten at jeg har merket dårlig «dekning».

Anbefalt produkt for deg som ofte er utenfor mobildekning! Dette er både sikkerhet og et ypperlig verktøy for å la de hjemme slippe å bekymre seg.

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.