#Nattinaturen – Super turhelg med store og små

Denne helgen fant vi ut at det var lenge siden vi hadde vært på telttur hele familien. Gjengen består av to voksne, to barn og en strihåret dachs, så det er litt mer planlegging og pakking som skal til, men desto triveligere når vi får med alle sammen. Jeg vurderte en stund frem og tilbake om vi skulle reise opp over tregrensa et sted men endte raskt på Svartangen i Lardalskauen. Her har vi «fast» plass på en liten odde, rett ved innoset. En fantastisk fin, tørr furumo med utsikt over vannet. Det hadde selvfølgelig vært fint å kjenne litt på tidlig høst i høyfjellet også, men det er litt kjedelig å bruke fredagskvelden på kjøring med to små barn som er slitne etter barnehagen. Man må ikke reise så langt for å få fine naturopplevelser.

Teltleir etablert

Allerede før 18 var vi på plass på parkeringen ved Svartangen, bare en snau kilometer fra leirplassen. En liten regnskur kom akkurat idet vi skulle parkere så vi tok ti minutter i bilen før vi tok sekkene på ryggen og beveget oss mot leirplass. Vel fremme er første prioritet å lage litt mat til barna. De har fått velge selv og valget falt på noe så spennende som nudler. Middagen inntas og jeg får etterhvert opp telt slik at jentene kan legge seg. Foreløpig har vi ikke stort nok telt til alle fire så vi bruker to telt. Ikke like sosialt, men det fungerer egentlig ganske greit da jentene får lagt seg hver for seg og sovner raskt.

En herlig kveld ved bålet

Når jentene sover blir det middag på oss voksne og jeg tar etterhvert en runde etter ved og fyrer opp et lite bål. Det blir en flott kveld og vi koser oss ved bålet helt til det nærmer seg midnatt. 

Lørdag morgen våkner vi rundt 08 og alle har sovet godt. Jentene har etterhvert blitt godt vant til å sove i telt og sover egentlig minst like godt som hjemme i senga. Det gjør det jo litt enklere og triveligere når alle får en god natt søvn. Når vi etterhvert stikker hode ut av teltdøra møtes vi av blå himmel og fint vær. Helt perfekt! Det blir en rolig morgen hvor jentene flyr litt frem og tilbake innover i skauen og plukker blåbær eller (mis)bruker hengekøya som huske. Vi voksne sløver med kaffe og etterhvert en solid egg & bacon-frokost. Akkurat som det skal være. 

Dagen går uten at vi gjør så mye mer enn å plukke blåbær, lese litt, ta en lur i hengekøya og etterhvert få ut en fiskestang med mark og dupp. Utpå ettermiddagen er det ganske varmt og jentene vil bade. Rett ved leirplassen er det en liten sørvendt sandstrand og jentene vasser, bader og koser seg mens jeg benytter sjansen til å samle tørr drivved til kveldsbålet. 
Når badingen er unnagjort sjekker vi fiskestang uten resultat og går heller tilbake for å lage litt middag. Grillskiver, pølser og makaroni utgjør middagen denne dagen. Etter middag koser ungene seg med litt lørdagsgodt mens vi voksne forbereder bål og legging. Jeg fyrer etterhvert bålet, men det får ikke brenne lenge før himmelen åpner seg. Vi evakuerer inn under tarpen og det var jammen godt jeg forutseende nok til å slå den opp mellom teltene kvelden før. En periode har jeg mitt fulle hyre med å holde oppe tarpen for å tømme den for vann og vekselsvis kaste noen pinner på bålet for å holde liv i det. 
Oda benytter tiden på å legge barn. Regnet roer seg ned etterhvert og vi får på nytt en fin kveld ved bålet, men finner soveposene betydelig tidligere denne kvelden. Dagen ute har gjort oss trøtte og allerede rundt 10 er vi drømmeland.

Fornøyd fisker

Søndag morgen starter omtrent som dagen før med fint vær, kaffe og avslapning. Fiskestanga har ligget ute natten over og endelig sitter det på en ørret av grei størrelse. Jentene er i ekstase og studerer fisken godt før vi sløyer den og pakker den med hjem. Jentene er klare på at den skal spares til kveldsmat.

Etter en sen frokost pakker vi etterhvert sammen sakene og setter kursen mot bilen. En fin helgetur på Svartangen er over. Neste gang er det kanskje snø og is på vannet. Denne vinteren er planen at Maren skal få bli med på sin første vintertelttur. Det blir spennende!

Flere bilder:

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.