Kosetur på Svartangen 15-17. April

Helgen 15-17. April hadde «farmor» ønsket seg besøk av jentene så jeg og Oda planla en liten kosetur med telt for å slappe av litt og bare være ute. Værmeldingen i forkant var litt ustabil og varslet alt fra sol til regn og sludd. Vi pakket med oss klær og utstyr og satte kursen mot Lardalskauen. Bilen parkerte vi ved Borgen skiarena da veien videre mot Svartangen er stengt på grunn av teleløsning. Det passet egentlig ypperlig da vi allikevel ville ha en liten rusletur. I tillegg gir stengt vei andre fordeler i form av at det er lite folk som tar turen når veien er stengt. Fra Borgen er det drøye seks kilometer til Nordenden av Svartangen, en lett tur på grusvei.

Det begynner så små å regne litt så fort vi får tatt på oss sekkene. Typisk! Vi lar ikke litt regn stoppe oss og rusler i bedagelig tempo innover, regnet kommer og går litt og hverdagens stress og mas forlater gradvis kroppen jo lenger innover vi kommer. Når vi kommer til Bråkolltjern har det sluttet å regne lite og vi blir stående noen minutter under takutstikket på hytta som ligger der til regnbygen er forbi. Vi vandrer etterhvert videre og tar av mot Skibberoset. Teltplassen sørøst på odden ved Skibberoset er målet. Plassen ligger fint, sørvest-vendt på en furumo et par meter over vannet, så jeg antar det er tørt og fint der. Det skal vise seg å stemme bra og det er faktisk mindre vått i terrenget enn man skulle tro på denne tiden av året. Det er kun i vesthellingene det kan skimtes litt snø og isen på vannet er nesten borte.

IMG_4021

Ved sekstiden fredag er vi på plass og teltet kommer raskt opp. Vi rekker akkurat å få det opp før en ny regnbyge kommer over oss. En halvtime tilbringes i teltet til det gir seg og vi går i gang med litt middag. Etter litt mat begynner jeg å samle litt ved til bålet. Det har klarnet opp og temperaturen er fin. Vi blir sittende ved bålet utover kvelden.

IMG_4014

Lørdags morgen strekker jeg hånda ut i forteltet og fyrer brenneren. Har fått tak i «kaffepresse-kit» til Litech kjelen som skal testes for første gang. Første forsøk lar jeg den trekke for kort tid og kaffen blir tynn. Gjør et nytt forsøk og det blir full klaff. Knallgod kaffe og kitet er definitivt verdt sine 100 kroner. Vi tar en rolig morgen med egg og bacon og enda mer kaffe. Har ingen hast. Det er deilig å tenke på at hele dagen er disponibel til å gjøre ingenting. Ingen planer, ingen mål å nå. Været er ganske bra med gløtt av sol, så det skal nytes før det er meldt regn til kvelden.

Midt på dagen rusler vi en liten tur og jammen møter vi ikke en kar på sykkel, det eneste menneske vi har sett siden vi kom og antagelig den siste vi kommer til å se. Vi rusler rundt i bedagelig tempo et par timer. Tintin bader litt og vi tar en kikk på en gammel seter. På vei ned fra setra tar Tintin ut på ferske rådyrspor. Vi må ha skremt ut rådyret på vei opp og Tintin går fullstendig i jaktmodus. Han er selvfølgelig i bånd og får ikke muligheten til å jage, men losen går godt bortover skogsbilveien. Artig å se at han har det i seg selv om han ikke har fått prøve seg på jakt.

IMG_4062

Vi trekker etterhvert tilbake til campen, tar en liten matbit og et glass vin . Etterhvert døser jeg av litt i lyngen mens Oda leser. Etter en liten lur tar jeg med saga for å skaffe ved til kveldens bål. Finner ei tørr furu som blir ypperlig ved. Vi fyrer etterhvert bålet, men ser at været sannsynligvis ikke kommer til å spille på lag utover kvelden. Himmelen blir etterhvert jevnt grå og det begynner å smådryppe. Vi sitter ute å fyrer en liten stund, men må etterhvert trekke inn i teltet da regnet tiltar. Klokka er ikke syv engang, så vi forbereder oss på noen timer i teltet før det er natta. Timene går fort med litt quiz, lesing og sjokolade. Det regner kraftig ute og det tegner til å bli en fuktig natt. Godt vi har skikkelig telt!

IMG_4035

Søndag morgen våkner vi til fortsatt regn. Det har vært en del vind og mye nedbør hele natta så det frister ikke særlig å gå ut. Vi tar bare en snartur ut for å gjøre nødvendige ærend og trekker tilbake i teltet for koking av kaffe og frokost. I 11 tida avtar regnet og vi begynner å pakke sammen. Cirka klokka 12 er vi klare for avgang. Det merkes godt at det har kommet en del regn. Myrene er våte og vannføringa i den lille bekken vi må krysse er vesentlig større enn dagen før. Vi kommer imidlertid greit over og trasker i rolig tempo de 6-7 kilometerene til bilen.

Det ble en fin-fin kosetur med mye variert vær.

 

2 kommentarer til «Kosetur på Svartangen 15-17. April»

  1. Hei Tom! Det syntes jeg du skal gjøre. Veldig fint område. Hvis du kommer fra Svartangveien tar du liten sti til venstre rett før du kommer til brua som går over Skibberdalselva. Her må du over en liten bekk og så er det bare å følge på utover langs utløpet av skibberdalselva. Det går en liten sti du kan følge stort sett hele veien. Når du nærmer deg enden av odden ligger plassen jeg beskriver på en liten hylle. Du kan ikke gå feil når du kommer ut hit. Her er det plass til et telt og etablert bålplass. Fint å fiske utover og rundt odden eller kaste opp i oset. Send meg eventuelt en mail så kan jeg svare med kartutsnitt om du ønsker. Mvh Per Christian

  2. Hei.
    Har du en beskrivelse eller GPS koordinater til: Teltplassen sørøst på odden ved Skibberoset?
    Har lyst til å prøve dette området etter å ha lest dine turbeskrivelser.

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.