7 ting som øker turkomforten!

Her kommer tips til 7 ting som gjør turen bedre og mer komfortabel, men som strengt tatt ikke er nødvendig. Disse tingene har allikevel blitt såpass viktige for turkomforten min at  jeg ofte har med alle eller en del av dem på tur. Les videre for mine betraktninger rundt hver gjenstand og bedøm selv. Jeg skriver om de modellene jeg selv har valgt, men det finnes flere alternativer fra mange ulike produsenter. Dette er imidlertid produkter jeg har testet over tid og som jeg vet fungerer og tåler tøff bruk.

7 ting som gjør turen mer komfortabel
 1. Radio
  En radio er kjekt både for å kunne få oppdatert værmelding og ikke minst litt underholdning når været er dårlig og timene i teltet blir mange. 
  Link til produkt: Sony XDR-P1DB DAB+ Radio 
 2. Bivuakksko 
  Bivuakksko eller camptøfler som jeg kaller det er helt gull året rundt. Det er ingenting som er bedre enn å få av seg kalde, klamme skistøvler eller våte fjellstøvler og ta på seg luftige, varme bivuakksko. Disse fungerer like godt i teltet som ute, både sommer og vinter. Vinterstid blir de ekstra komfortable med dunsokker og du kan klippe til såler av sitteunderlag-materiale. Da er du garantert varm på beina i -25.
  Link til produkt: Helsport Bivuakksko 
 3. Tarp
  På tur under tregrensa er en tarp utrolig kjekt for å skape en lun, tørr uteplass, gjerne i kombinasjon med teltet. Med en tarp har du alltid en tørr plass å sitte når det kommer en regnskur eller som beskyttelse for sterk sol. Strekker du tarpen delvis over teltet utvider du den tørre sonen teltet utgjør og slipper å gå ut og inn av teltet med våte klær og støvler. 
  Link til produkt: Bergans Tarp Medium 
 4. Stol
  Hæ? Har han med seg stol på tur? Trodde turbloggeren var villmarking.
  Ground Chair fra Helinox er så lett, solid og behagelig at den har fått fast plass i sekken vår, sommer og høst. Det er rett og slett fantastisk deilig å hvile ryggen og sitte komfortabelt etter en lang dag på beina. Stolsett til liggerunderlaget er også en god løsning, men da må man dra underlaget ut og inn av teltet og risikoen for punktering øker betraktelig. Vinterstid bruker jeg imidlertid stoltrekk til underlaget da det er behagelig å kunne sitte i teltet, i tillegg til at det isolerer mye bedre. Det kan bli litt kjølig i Ground Chair når det er kaldt, men med lite sitteunderlag oppi funker det bra også når gradestokken kryper under 0. 
  Link til produkt: Helinox Ground Chair 
 5. Teltlampe
  En lampe i teltet er gull verdt i den mørke årstiden. For et par år siden fikk jeg Black Diamond Orbit til bursdagen. En skikkelig lampe med flott spredning på lyset og i tillegg direktelys under når man trenger mer konsentrert lys. Kan da også brukes som lommelykt. Lett å justere lysstyrke og gjerrig på batteriene er den også. Et must om du skal ta teltbilder i mørket.
  Link til produkt: Black Diamond Orbit Lantern 
 6. Gorillatape
  Hva skjer om du får rift i liggeunderlaget, Gore-tex jakka eller teltduken? Knekker en teltstang eller skistav? Med litt Gorillatape i sekken fikser du det meste av skader i felt. Denne holder godt selv selv om den blir gjennomvåt. Dette er den absolutt kraftigste tapen jeg har testet og 2-3 meter ligger alltid i sekken. Surr litt tape rundt f.eks. drikkeflaska eller stavene så slipper du ha med hele rullen.
  Link til produkt: Gorillatape 
 7. Termokopp
  En termokopp veier litt og er kanskje unødvendig om man har med en lett brettekopp eller annen plastkopp. Problemet med plastkoppen er at kaffen (eller annen varm drikke for den saks skyld) blir kald med en gang. Med en skikkelig termokopp holder du drikken varm lenge og det er helt uvurderlig, særlig i den kalde årstiden.
  Link til produkt: Lifeventure Termokopp

Håper du fikk noen gode tips. Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon? Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet eller send meg en mail.

For ordens skyld: Jeg har ingen bindinger til noen av produsentene eller nettbutikkene jeg har linket til i denne artikkelen. 

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.