Test av Helsport Reinsfjell 2 Superlight

Oppdatert 31/5-2016.
Jeg har  brukt Reinsfjell Superlight i over et år og har fått en del erfaring, både i skogen og høyfjellet. For å si det med en gang. Dette er et meget godt telt om du er ute etter tomanns kuppeltelt med lav vekt! Jeg er «allergisk» for små tunneltelt. Antagelig fordi jeg er 190 høy og liker å kunne sitte oppreist i dårlig vær. Jeg er nok av typen som liker teltlivet og har ikke noe i mot å tilbringe noen timer i dårlig vær. Har derfor vært på jakt etter et lett kuppeltelt som gjør jobben både som solotelt med bikkja, men også god nok plass til to + bikkja. Det har jeg fått i Reinsfjell 2 Superlight.

Duken er av superlight-typen og kan ved første øyekast virke faretruene tynn. Erfaring tilsier nå at frykten var ubegrunnet. Har ikke vært særlig kritisk til hvor jeg har satt det opp og har ennå tilgode å se svakhetstegn, også på bunnduken. Teltet er forholdsvis spartansk satt opp med barduner og plugger, men det holder godt. Det eneste jeg kunne tenkt meg var et ekstra pluggfeste i midten av hver kortside. Disse har en tendens til å presses litt ned ved sterk vind, men har ikke fått vanngjennomtrengning av den grunn. Faktisk har jeg hatt regn minimum 15 døgn med teltet allerede og har ikke opplevd noen problemer av noe slag.

Innvendig er det OK plass til ett Exped underlag i LW utgave og et i vanlig størrelse, M, uten at det blir trangt. Med to fortelt har begge hver sitt sted å gå ut og inn, samt oppbevare sekken. Det er utrolig praktisk å slippe å åle seg over hverandre for å komme ut. I tillegg utgjør åpningene god lufting og flott utsikt når være er godt. Deilig å kunne ligge i posen og kikke ut over vannet mens man nyter dagens første kaffekopp.

Kan ellers nevne at pakkposen som følger med er unødvendig stor og gjør at teltet tar mer plass enn nødvendig i sekken. Har derfor pakket dukene i en 4 liters pakkpose og stang/pluggposen separat. Teltet tar med dette minimalt med plass. Faktisk mindre enn en vanlig sovepose!

Anbefales!

Les mer hos Helsport. Klikk her!

IMG_2384

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 kommentarer til «Test av Helsport Reinsfjell 2 Superlight»

  1. Takk Per Christian, da blei det telt! Lilla til og med! ?? Fant et i rest i en butikk, helt nytt.. sikkert dårlig kjøp i og med at det er fra 2017 og ikke den litt tyngere oppgraderte versjonen, men gleder meg.
    Du er flink å informere om for og bak deler, så interesant og nyttig å lese ?

  2. Hei! Teltet er fortsatt hyppig i bruk. Det er bare myggnett i øvre del så ikke så lett å ligge og se ut, men ventilasjonen med begge ytterdører oppe syntes jeg er veldig god. Er det mye mygg kan du sitte inne og fortsatt se fint ut. Har brukt det en del i fjellet og har ikke hatt noen problemer, men har ikke hatt 20+ ms heller. Uansett er jeg ikke bekymret for å bruke dette teltet i fjellet sommerstid. Duken er ekstremt sterk selv om den er tynn. Mitt beste teltkjøp til dags dato ?Hilsen Per Christian

  3. Hei, bruker du enda dette teltet nå etter så mange år ? 🙂 Litt dumt spørsmål, men når det er mye mygg og varmt, er myggnettingene så store at du kan ligge i teltet med ytterdørene åpne og fremdeles se ut, eller er det bare når begge dørene er åpne at det går ? ( Men da kommer mye mygg inn..)
    Hvordan er dette teltet på snaufjellet når det blåser ? Der er jo ikke ly.. Tåler den tynne duken det ? 🙂

  4. Tusen takk for kjempeflott test! Har lett overalt etter noen som har benyttet seg av teltet til mer enn solo-bruk, og veldig kjekt å finne at det faktisk går fint å bruke dette til to personer. Forhåpentligvis blir det ikke alt for lenge til jeg får prøvd ut dette teltet selv 🙂

  5. Hei! Takk for det. Nei, har ingen problemer med det. Oppsettet er svært raskt. Tre inn de to langsgående og så tverrstanga. Spenn opp i samme rekkefølge ?

  6. Hei! Flott artikkel! Hvordan synes du oppsettet av teltet fungerer? Har sett noen videoer hvor noen fikler en del med midtstangen.

  7. Hei!
    Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips. Interessant å høre om at du holder innerteltet for seg selv. Jeg har ikke hatt særlig problemer med dette, selv om det innimellom hekter seg litt. I sterk vind plugger jeg på hjørnene mot vinden slik at teltet blir liggende fint utover mens jeg trer i stengene. Har fungert greit for meg. Ellers enig i at pluggene er i spinkleste laget. Jeg mistet et par plugger på tampen av forrige sesong, så denne sesongen kommer jeg nok til å ha med noen fra et Svalbard 3 som er vesentlig kraftigere 🙂
    Mvh
    Per Christian

  8. Hei! Bra test! Jeg har også litt erfaring med dette teltet og har brukt det på turer over tregrensen. Jeg var godt fornøyd med løsningene. Et par erfaringer jeg vil dog påpeke. Ved sterk vind (frisk bris og mer) på snaufjellet er det lurt å ta av innerduken ved teltoppsett om du er alene. Jeg har valgt å ha de separert uansett på soloturer da det ofte blåser på snaufjellet. Ikke minst om det er kaldt og man kommer fram i tussmørket. Da går det kjappere å ha teltdukene separert. Teltdukene er så tynne og myke at det fort blir kluss når stengene skal tres. Den andre saken er at pluggene er svært tynne.Jeg har byttet ut 4 stk med kraftigere type som kan komme godt med om underlaget er litt løst. Sover litt bedre med den tryggheten. 🙂 Bra at du deler erfaringer som du gjør. Takk for det!

  9. Hei Morten! Takk for konstruktiv tilbakemelding. Skal derinitivt få tatt noen mer detaljerte bilder til våre ? Hilsen Per Christian

  10. Bildene bør vise bedre selve teltet. Luftingen tvers igjennom er nesten en ting som er unikt med et tel i denne vektklassen. Men kjempe takk for en vettug tilbakemelding på dette teltet 🙂

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.