Test av Helsport Reinsfjell 2 Superlight

Oppdatert 31/5-2016.
Jeg har  brukt Reinsfjell Superlight i over et år og har fått en del erfaring, både i skogen og høyfjellet. For å si det med en gang. Dette er et meget godt telt om du er ute etter tomanns kuppeltelt med lav vekt! Jeg er «allergisk» for små tunneltelt. Antagelig fordi jeg er 190 høy og liker å kunne sitte oppreist i dårlig vær. Jeg er nok av typen som liker teltlivet og har ikke noe i mot å tilbringe noen timer i dårlig vær. Har derfor vært på jakt etter et lett kuppeltelt som gjør jobben både som solotelt med bikkja, men også god nok plass til to + bikkja. Det har jeg fått i Reinsfjell 2 Superlight.

Duken er av superlight-typen og kan ved første øyekast virke faretruene tynn. Erfaring tilsier nå at frykten var ubegrunnet. Har ikke vært særlig kritisk til hvor jeg har satt det opp og har ennå tilgode å se svakhetstegn, også på bunnduken. Teltet er forholdsvis spartansk satt opp med barduner og plugger, men det holder godt. Det eneste jeg kunne tenkt meg var et ekstra pluggfeste i midten av hver kortside. Disse har en tendens til å presses litt ned ved sterk vind, men har ikke fått vanngjennomtrengning av den grunn. Faktisk har jeg hatt regn minimum 15 døgn med teltet allerede og har ikke opplevd noen problemer av noe slag.

Innvendig er det OK plass til ett Exped underlag i LW utgave og et i vanlig størrelse, M, uten at det blir trangt. Med to fortelt har begge hver sitt sted å gå ut og inn, samt oppbevare sekken. Det er utrolig praktisk å slippe å åle seg over hverandre for å komme ut. I tillegg utgjør åpningene god lufting og flott utsikt når være er godt. Deilig å kunne ligge i posen og kikke ut over vannet mens man nyter dagens første kaffekopp.

Kan ellers nevne at pakkposen som følger med er unødvendig stor og gjør at teltet tar mer plass enn nødvendig i sekken. Har derfor pakket dukene i en 4 liters pakkpose og stang/pluggposen separat. Teltet tar med dette minimalt med plass. Faktisk mindre enn en vanlig sovepose!

Anbefales!

Les mer hos Helsport. Klikk her!

IMG_2384

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les også:

MSR Freelite 2 – Superlett tomannstelt ̵... Jeg har en tid vært på jakt etter et enda lettere telt enn Reinsfjell 2 Superlight til solobruk, samt til brukt der vi alle fire skal på tur, slik at ...
Test av Mammut Tyin Exp 5-season sovepose Soveposer er et evig tema i mitt friluftsliv. Jeg har vært mye kald på tur og på et eller annet tidspunkt droppet jeg vintertur fordi jeg assosierte d...
Turutstyr – Gode råd og tips i utstyrsjungel... Er du helt ny i friluftslivet eller trenger du kanskje å fornye litt på utstyrsfronten? Forvirret over hva slags utstyr du skal kjøpe? Det er en junge...
Test av Exped Downmat 7LW Hvorfor har ingen sagt det før? Jeg har ligget vondt i årevis uten at noen har sagt at det faktisk finnes svært gode, oppblåsbare alternativer. Jeg ha...

6 kommentarer til «Test av Helsport Reinsfjell 2 Superlight»

 1. Hei! Takk for det. Nei, har ingen problemer med det. Oppsettet er svært raskt. Tre inn de to langsgående og så tverrstanga. Spenn opp i samme rekkefølge 😃

 2. Hei! Flott artikkel! Hvordan synes du oppsettet av teltet fungerer? Har sett noen videoer hvor noen fikler en del med midtstangen.

 3. Hei!
  Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips. Interessant å høre om at du holder innerteltet for seg selv. Jeg har ikke hatt særlig problemer med dette, selv om det innimellom hekter seg litt. I sterk vind plugger jeg på hjørnene mot vinden slik at teltet blir liggende fint utover mens jeg trer i stengene. Har fungert greit for meg. Ellers enig i at pluggene er i spinkleste laget. Jeg mistet et par plugger på tampen av forrige sesong, så denne sesongen kommer jeg nok til å ha med noen fra et Svalbard 3 som er vesentlig kraftigere 🙂
  Mvh
  Per Christian

 4. Hei! Bra test! Jeg har også litt erfaring med dette teltet og har brukt det på turer over tregrensen. Jeg var godt fornøyd med løsningene. Et par erfaringer jeg vil dog påpeke. Ved sterk vind (frisk bris og mer) på snaufjellet er det lurt å ta av innerduken ved teltoppsett om du er alene. Jeg har valgt å ha de separert uansett på soloturer da det ofte blåser på snaufjellet. Ikke minst om det er kaldt og man kommer fram i tussmørket. Da går det kjappere å ha teltdukene separert. Teltdukene er så tynne og myke at det fort blir kluss når stengene skal tres. Den andre saken er at pluggene er svært tynne.Jeg har byttet ut 4 stk med kraftigere type som kan komme godt med om underlaget er litt løst. Sover litt bedre med den tryggheten. 🙂 Bra at du deler erfaringer som du gjør. Takk for det!

 5. Hei Morten! Takk for konstruktiv tilbakemelding. Skal derinitivt få tatt noen mer detaljerte bilder til våre ? Hilsen Per Christian

 6. Bildene bør vise bedre selve teltet. Luftingen tvers igjennom er nesten en ting som er unikt med et tel i denne vektklassen. Men kjempe takk for en vettug tilbakemelding på dette teltet 🙂

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.