Siste forberedelser – 5 dager på Hardangervidda

Førstkommende fredag reiser jeg til Hardangervidda for årets første barmarkstur i høyfjellet. Turfeberen er økende og jeg kan nesten ikke vente. Planen er å tilbakelegge en del kilometer, men ikke mer enn at det blir god tid til fiske og leirkos. Jeg er mer fokusert på sekkevekt enn noengang. Alt for mange ganger har sekken blitt såpass tung at transportetappene har blitt et slit og lite lystbetont.
Jeg ønsker derfor så lett sekk som mulig, men det er ikke aktuelt å gå for en helt spartansk stil. Det skal fortsatt være kos i leir og jeg skal ikke fryse. I tillegg prioriteres det litt vekt på foto og fiskeutstyr.

Klikk på bilde for å se hele pakklisten for denne turen.
Klikk på bilde for å se hele pakklisten for denne turen.

Fokus er derfor:
– Så lett sekk, telt, sovepose og underlag som mulig. Jeg tar derfor de letteste variantene jeg har. Blir det under 0 grader må jeg bruke ullundertøy i soveposen, men jeg ser på det som en bedre løsning enn å bære på en unødvendig varm sovepose.
– Hovedsaklig frysetørret mat for å spare vekt. Jeg slipper da også unna med en enkel kjele. Tar imidlertid med en liten stekepanne. Må jo ha noe å steike fisken i 😉
– Maks 10-12 kilometer dagsetapper for å ha overskudd til fiske!

Når man sparer vekt på noe kan man ta med litt ekstra av andre ting som gjør turen bedre. Helinox Ground Chair, superstolen på 550 gram blir med, det samme med et par Exped Synbooty, «leirtøfler» på 190 gram. Utrolig deilig etter en lang dag i fjellstøvlene.

Ellers blir det plass til litt fiskesaker, fotoutstyr og en liten radio. En liten Whisky skal også med. Allikevel holder jeg grunnvekta nede på i overkant av 10 kilo pluss mat og drikke. Det bør derfor bli en behagelig tur!

Starten for turen går fra Tuva og planen er å gå inn til Hein-vassdraget. Etter dette får vi se hvor fjellstøvlene bringer meg. Mer om det kommer i turrapport når turen er gjennomført 🙂
Hardangervidda

Les også:

Herlig langhelg på Hardangervidda! Fri på mandag betyr perfekt tur-langhelg. Vi benytter derfor sjansen til å gjennomføre årets siste skitur. Det er meldt knallvær søndag og mandag så d...
Tur til Fagervannet på Raje Denne helgen tok jeg og minstejenta Emma en liten spontantur fra lørdag til søndag. Tor-Erik dukket også opp etterhvert. Det ble en trivelig tur til F...
Isfisketur på Skrim – helt uten isfiske Fredag var jeg klar for tur igjen. Alene denne gangen. Jeg hadde i utgangspunktet sett meg ut et litt spennende område i "høyden" på grensa mellom Ves...
Turutstyr – Gode råd og tips i utstyrsjungel... Er du helt ny i friluftslivet eller trenger du kanskje å fornye litt på utstyrsfronten? Forvirret over hva slags utstyr du skal kjøpe? Det er en junge...

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.