Planlegging av sommerens turer

Sommerens turer planlegges for tiden heftig. Som vanlig er det alt for mange områder jeg ønsker å besøke og tiden er som for de fleste litt begrenset. Det må derfor prioriteres og her er foreløpig grovplan.

Hardangervidda Sør
I vinter var jeg en tur på Hardangervidda med utgangspunkt Haukeliseter. Dette området har jeg lyst til å besøke på sommerstid. Jeg ser for meg å gå inn fra Haukeliseter mot Mannevann for så å gå ut av t-merket sti til Storheller-eiendommen. Her har jeg fått kontakt med eieren av eiendommen og det skal være gode fiskemuligheter. I tillegg ligger det flere hytter på Storheller-eiendommen som kan leies for en hyggelig pris. Ser ikke bort fra at jeg kommer til å benytte meg av en av hyttene en natt eller to.

Familietur nordvestlandet
Sommerens familietur vil gå i retning nordvestlandet. Vi har ikke lagt noen stor plan utover å kjøre nordover og campe der det passer. Kanskje et par dager i utkanten av Reinheimen eller nord i Jotunheimen?

Hardangervidda Nord
Etter siste skitur fra Dyranut har jeg også lyst til å besøket området sør-øst for Dyranut. Planen er å rusle rundt i sakte tempo og teste fiskevann og forhåpentlig finne fine leirplasser litt utenfor de mest trafikkerte områdene. Ser for meg å teste Austre / Vestre Bakkatjønn, Torjustønnan og helt sikkert en masse andre småvann. Planen er å ikke ha noen stor plan og heller gå litt hit og dit som det passer.

Tor Erik og Øyvind på Hardangervidda
Tor Erik og Øyvind på Hardangervidda i fjor

Femundsmarka
Endelig skal jeg også få testet ut denne Monsen-marka. Planen er å ta 5-7 dagers tur i månedsskiftet August / September. Det er flere grunner til at jeg ønsker å dra hit såpass seint. Primært fordi jeg i «fellesferien» ønsker å tilbringe tida med familien, men det er jo heller ikke noen ulempe at de fleste som besøker Femundsmarka gjør det i løpet av Juli og første halvdel av August. En stor del av det å være ute i villmarka for meg er å være «alene» og slippe å tråkke oppå hverandre. Misforstå meg rett. Det er hyggelig å møte folk langs stien og så av en prat, men jeg vil unngå å måtte «kjempe» om de gode teltplassene.

Jeg kommer ikke til å legge noen detaljert plan for denne turen heller, utover at jeg sannsynligvis kommer til å parkere på Jonasvollen og ta båttaxi derfra over til Storvika for så å gå opp på Røvollfjellet og ta dagene som de kommer. Det blir å ta seg mot svenskegrensa og prøve å lure litt ørret og røye.

I tillegg til dette kommer selvfølgelig en haug med turer på hytta ved Haugesjø i Flesberg og helt sikkert flere helgeturer med telt «på skauen» i Lardal 🙂

Les også:

Kosetur på Svartangen 15-17. April Helgen 15-17. April hadde "farmor" ønsket seg besøk av jentene så jeg og Oda planla en liten kosetur med telt for å slappe av litt og bare være ute. V...
#Nattinaturen – Super turhelg med store og s... Denne helgen fant vi ut at det var lenge siden vi hadde vært på telttur hele familien. Gjengen består av to voksne, to barn og en strihåret dachs, så ...
Hardangervidda på Langs – Årets store skitur... Årets store skitur har vært under planlegging lenge, og det har vært mye frem og tilbake om jeg burde gjennomføre planene eller ikke. Er formen g...
Siste forberedelser – 5 dager på Hardangervi... Førstkommende fredag reiser jeg til Hardangervidda for årets første barmarkstur i høyfjellet. Turfeberen er økende og jeg kan nesten ikke vente. Plane...

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.