Planlegging av sommerens turer

Sommerens turer planlegges for tiden heftig. Som vanlig er det alt for mange områder jeg ønsker å besøke og tiden er som for de fleste litt begrenset. Det må derfor prioriteres og her er foreløpig grovplan.

Hardangervidda Sør
I vinter var jeg en tur på Hardangervidda med utgangspunkt Haukeliseter. Dette området har jeg lyst til å besøke på sommerstid. Jeg ser for meg å gå inn fra Haukeliseter mot Mannevann for så å gå ut av t-merket sti til Storheller-eiendommen. Her har jeg fått kontakt med eieren av eiendommen og det skal være gode fiskemuligheter. I tillegg ligger det flere hytter på Storheller-eiendommen som kan leies for en hyggelig pris. Ser ikke bort fra at jeg kommer til å benytte meg av en av hyttene en natt eller to.

Familietur nordvestlandet
Sommerens familietur vil gå i retning nordvestlandet. Vi har ikke lagt noen stor plan utover å kjøre nordover og campe der det passer. Kanskje et par dager i utkanten av Reinheimen eller nord i Jotunheimen?

Hardangervidda Nord
Etter siste skitur fra Dyranut har jeg også lyst til å besøket området sør-øst for Dyranut. Planen er å rusle rundt i sakte tempo og teste fiskevann og forhåpentlig finne fine leirplasser litt utenfor de mest trafikkerte områdene. Ser for meg å teste Austre / Vestre Bakkatjønn, Torjustønnan og helt sikkert en masse andre småvann. Planen er å ikke ha noen stor plan og heller gå litt hit og dit som det passer.

Tor Erik og Øyvind på Hardangervidda
Tor Erik og Øyvind på Hardangervidda i fjor

Femundsmarka
Endelig skal jeg også få testet ut denne Monsen-marka. Planen er å ta 5-7 dagers tur i månedsskiftet August / September. Det er flere grunner til at jeg ønsker å dra hit såpass seint. Primært fordi jeg i «fellesferien» ønsker å tilbringe tida med familien, men det er jo heller ikke noen ulempe at de fleste som besøker Femundsmarka gjør det i løpet av Juli og første halvdel av August. En stor del av det å være ute i villmarka for meg er å være «alene» og slippe å tråkke oppå hverandre. Misforstå meg rett. Det er hyggelig å møte folk langs stien og så av en prat, men jeg vil unngå å måtte «kjempe» om de gode teltplassene.

Jeg kommer ikke til å legge noen detaljert plan for denne turen heller, utover at jeg sannsynligvis kommer til å parkere på Jonasvollen og ta båttaxi derfra over til Storvika for så å gå opp på Røvollfjellet og ta dagene som de kommer. Det blir å ta seg mot svenskegrensa og prøve å lure litt ørret og røye.

I tillegg til dette kommer selvfølgelig en haug med turer på hytta ved Haugesjø i Flesberg og helt sikkert flere helgeturer med telt «på skauen» i Lardal 🙂

Les også:

Fem herlige dager i Vestfolds villmark Kan Vestfolds skoger by på noe av den samme magien man finner i mer kjente, sagnomsuste områder som Trillemarka og Femundsmarka? Døm selv, men vi er i...
5 dager i spennende områder på Hardangervidda Lørdag 22. Juli sto årets "store fisketur" for tur. Dagen startet faktisk allerede litt over 0500 og før 0700 var jeg i Svarstad, klar for å plukke op...
Tur til Fagervannet på Raje Denne helgen tok jeg og minstejenta Emma en liten spontantur fra lørdag til søndag. Tor-Erik dukket også opp etterhvert. Det ble en trivelig tur til F...
Kort helgetur på Skrim med Tintin Fredag 9. September hadde jeg tatt meg fri for å dra på tur alene. Bare Tintin og jeg på en skikkelig kosetur. Eneste plan var å gå noen kilometer for...

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.