MSR Freelite 2 – Superlett tomannstelt – Første test

Jeg har en tid vært på jakt etter et enda lettere telt enn Reinsfjell 2 Superlight til solobruk, samt til brukt der vi alle fire skal på tur, slik at vi kan dele oss i to telt. Etter at jeg solgte Bergans Helium Dome teltet som skal erstattes med Helsport Svalbard 3 før neste vintersesong fant jeg plutselig en ny modell fra MSR som er forholdsvis lik som Hubba Hubba, men en del lettere. Dette så perfekt ut til både solobruk og sammen med et av barna. «Selvstående» med plass til to og to romslige innganger ned mot 1 kilo virket nesten for godt til å være sant.

Jeg tok sjansen på å teste det og bestilte fra en tysk nettbutikk da det ikke er tilgjengelig i Norge. Etter få dager lå det på Posten. Dette blir et typisk «godværstelt» til bruk vår, sommer og høst på turer med lett sekk.

Teltet er ekstremt kompakt og lett! På tradisjonelt amerikansk vis slås innerteltet opp først og ytterteltet tres over. Ikke noe problem så lenge det er oppholdsvær, men det er klart at det blir litt stusselig om det bøtter ned. Forøvrig er oppsettet svært enkelt. Man setter en plugg i hvert av hjørnene på teltet, trer stangendene i respektive «braketter» og klipser duken på plass på stanga. Dette tar et lite minutt. Stanga er forøvrig i en del og settes enkelt sammen.
IMG_4096
Ytterteltet legges så over, klipses i hvert hjørne og festes til stengene med borrelåsfeste. Det er fire bardunfester.
IMG_4098Duken er stram og fin og alt tyder på at dette tåler en del vind. Innvendig er plassen som ventet. Litt lavt under taket for meg på 190, men noen kompromiss må inngås når vekta skal ned. Det er plass til to oppblåsbare Exped underlag (Testet med Hyperlite 7 LW og Synmat 7 M). Det går akkurat og langsidene skrår en del mer enn Reinsfjell Superlight. Lengden er tilfredsstillende med 213 cm og forholdsvis rette vegger.
IMG_4101
Luftingen ser ut til å fungere meget bra. Det er mye mesh i innerteltet som bør sørge for minimalt med kondens. Samtidig er bunnduken trukket godt opp på sidene så jeg er ikke bekymret for at det skal bli for trekkfullt. Etter to turer i vinter med Tor-Eriks Huskytelt som har ganske lik design med mye mesh i innerteltet har jeg selv erfart at det kan bli lunt og godt og at meshen sørger for minimalt med kondens.

Kommer tilbake med en mer omfattende test når teltet har fått noen turer i sommer. Planen er å ta det med både på Hardangervidda og Femundsmarka. Det skal bli spennende å se om den tynne duken holder og hvordan det oppfører seg når vinden tiltar.
IMG_4100

Les også:

7 ting som øker turkomforten! Her kommer tips til 7 ting som gjør turen bedre og mer komfortabel, men som strengt tatt ikke er nødvendig. Disse tingene har allikevel blitt såpass v...
Familietur på Raudberen 3-5 Juni Fredag 3. Juni pakket vi bilen full av turutstyr, bikkje og barn og satte kursen for de dype Lardalskoger. Her er det mange lett tilgjengelige leirpla...
Test av Helsport Reinsfjell 2 Superlight Oppdatert 31/5-2016. Jeg har  brukt Reinsfjell Superlight i over et år og har fått en del erfaring, både i skogen og høyfjellet. For å si det med en ...
Test av Bergans Helium Dome vintertelt Dette teltet ble kjøpt inn primært til vinterturer og nå har det fått være med på turer i all slags vær de to siste vintrene. Her er mine erfarin...

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.