Fin natt i eventyrskauen

Lørdag formiddag tok jeg med meg Emma for en natt ute under tarpen i samme område som jeg og Tor-Erik var forrige helg. Ved Borgen skiarena møter vi Henrik og Tor-Erik, laster opp sekkene og legger innover grusveien.  Tor-Erik trekker pulk med litt lett, men volumiøst utstyr, samt sekkene til barna. Det gjør litt vondt å høre pulken dras langs grusveien men Tor-Erik har trua på at paris-brettet tåler det. 

Etter cirka 2,5 kilometer etter grusveien tar vi ut i terrenget i nordvestlig retning. Første delen er det bra med snø enda og trugene er gode å ha. Når vi kommer litt opp i hogstfeltet har sola jobbet godt og det er helt bart.

Litt vekslende pulkføre..

Begge barna er superflinke oppover de bratte liene og det er først når vi er noen hundre meter fra leirplass at Emma på tre og et halvt år begynner å klage litt. Da har vi tilbakelagt 4,5 kilometer. Det er rett og slett skikkelig bra! 

Vi rigger oss til på samme barflekk som jeg og Tor-Erik brukte forrige helg. Vi koser oss med litt godis og fyrer etterhvert opp en hjemmelaget kvistbrenner jeg har fått av en hyggelig kar på Fjellforum for å koke vann til middag. Kvistbrenneren er effektiv og koker opp en liter vann på ganske kort tid.

Toms Woodstove

Emma spiser sin spennende egenvalgte middag bestående av makaroni og bare makaroni, mens jeg spiser en frysetørret  pastavariant som smaker helt greit. Etter middag blir det lek og avslapning før jeg og Tor-Erik rigger opp tarpen og lager til en fin liggeplass under en gammel krokfuru.

En fin plass for natta

Rundt halv åtte er det leggetid for Emma. Hun finner seg raskt til rette i soveposen og jeg leser et par eventyr før det snorker fra soveposen. Jeg smyger meg opp til bålplassen hvor vi blir sittende å fyre litt før vi også finner soveposene etterhvert.

En fin kveld!

Søndag morgen våkner jeg rundt halv fem til lyden av orrhaneleik. Tor-Erik sitter og speider, men det er ikke all verdens aktivitet. Vi observerer tre haner på myra, men ikke noe skikkelig action. I løpet av kort tid er det over og vi legger oss til å sove igjen. Rundt halv åtte våkner Emma, uthvilt og blid etter 12 gode timer i soveposen. Herlig!

Herlige med blide barn som har sovet godt

Vi står opp og barna leker og spiser litt om hverandre. Jeg og Tor-Erik får i oss litt kaffe og frokost før vi utpå formiddagen pakker sammen.

Frokosttid

Turen hjem er vesentlig greiere da  det nesten utelukkende går nedover. Vel nede ved bilen kan vi bare konkludere med nok en flott tur der vi har vært ekstremt heldige med været!

Klikk på «play» under for å se flere bilder og en liten videosnutt fra turen. Her får du også eksklusivt en ny utgave av Tor-Eriks villmarkstips 😉 Husk lyd!

Les også:

Førjulshelg med røyefiske på Skrim Med dette innlegget vil jeg slå et slag for det enkle og nære friluftslivet i en periode det ikke er så mange andre på tur. Det trenger ikke være så l...
#nattinaturen 2. September – Er du med? Lørdag 2. September sparkes friluftslivets uke i gang med #nattinaturen. En lavterskel "aksjon" for å få flere til å oppdage gledene med friluftsliv. ...
Isfisketur på Skrim – helt uten isfiske Fredag var jeg klar for tur igjen. Alene denne gangen. Jeg hadde i utgangspunktet sett meg ut et litt spennende område i "høyden" på grensa mellom Ves...
#Nattinaturen – Super turhelg med store og s... Denne helgen fant vi ut at det var lenge siden vi hadde vært på telttur hele familien. Gjengen består av to voksne, to barn og en strihåret dachs, så ...

Spørsmål eller kommentarer til innlegget?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.